Jaarverslag 2020

Beste collega’s van de buurtbusvereniging Aalten – Ruurlo

Ondanks de versoepelingen zijn we nog genoodzaakt de jaarvergadering op deze manier te houden.
Iedereen van harte welkom, vooral ook de nieuwe chauffeurs.
Wie had een jaar geleden gedacht dat we zolang beperkingen opgelegd zouden krijgen. Dit betekent ook dat er weinig spannende dingen konden gebeuren.
Wat we zelf wisten of via de Provincie Gelderland en Arriva aangereikt kregen, daarvan hebben we jullie steeds op de hoogte gehouden. Het was saai omdat we steeds moesten vertellen dat we niet corona-proof waren.
In de loop der tijd zijn verschillende schermen en filters in de bus geplaatst en door het TNO en RWD getest, maar werden steeds afgekeurd.
Slotconclusie voor 2020 was, dat de buurtbussen na 15 maart tot einde jaar in de remise bleven staan. Ook andere bijeenkomsten en vergaderingen konden geen fysieke doorgang vinden.

Voor het nieuwe jaar hopen we op meer vrijheid. Na een jaar min één week konden we maandag 8 maart 2021 weer de weg op. Voor veel chauffeurs een verademing, terwijl anderen nog even in de wacht wilden blijven om de vaccinatie af te wachten. Ondanks alle versoepelingen blijven de mondkapjes in het openbaar vervoer nog gehandhaafd, ook de ventilator en het kuchscherm in de bus moeten nog blijven. Bij een volgende versoepeling hopen we dat deze maatregelen definitief tot het verleden behoren.

Vanaf 18 augustus zal de busdienst Bocholt – Aalten v.v. definitief van start gaan.
De taak van de gemeente Aalten hierin is dat de banken voor het stationsgebouw iets verder tegen het gebouw geplaatst moeten worden zodat ook de grote bussen gemakkelijker om het roestige ei kunnen rijden. De bestaande bushalte aan het begin van de Stationsstraat zal met 10 meter verlengd worden. In principe zouden dan alle bussen hier kunnen halteren. Aanvankelijk zou Bocholt ook met een kleine bus gaan rijden, maar dat zal nu toch weer een grote stugge bus worden.
Voor het stationsgebouw zal een stop/wacht verbod voor auto’s gaan gelden zodat wij niet telkens als verkeersregelaar of politieagent hoeven optreden.
De rest van deze busdienst zal worden gefaciliteerd door Arriva en de stad Bocholt.

Per 1 juli is het onderhoudscontract van de buurtbussen met garage Wensink ontbonden. Vanaf die datum zal onderhoud en reparatie in de eigen garage van Arriva in Doetinchem plaatsvinden. Het vervangen van de bussen voor onderhoud of reparatie wordt door eigen personeel van Arriva geregeld. Kleine reparaties kunnen als voorheen bij Wikkerink in Aalten gedaan worden.
Werkbaan Oost in Lichtenvoorde houdt op te bestaan, de gebouwen en het terrein is in handen van Atag. Onze bus mag hier voorlopig nog geparkeerd blijven.

Het bestuur gaat bekijken of we in het najaar weer een gezellige avond kunnen organiseren.

Dirk ter Maat, voorzitter

Comments are closed.